Lorem ipsum
Hei og velkommen til min blogg! Mitt navn er Rose, jeg er en 17 år gammel jente fra Lofoten som har en stor lidenskap for foto og redigering. På denne bloggen legger jeg ut bilder jeg har tatt, bilder jeg har laget på Photoshop, mine meninger og mye mer som du kommer til å se med tiden om du kommer innom flere ganger. Til dere som lurer, så bruker jeg Canon Eos 60D og EF 50mm f1.8. Når jeg redigerer, bruker jeg Photoshop cs5. Håper dere legger igjen en kommentar om det er noe dere vil si og at dere ikke tar bildene mine og sier det er deres egne. Velkommen tilbake! :)


Meg og mitt liv

Keep your hopes up

Hei! Når er det en stund siden. Dere fikk aldri et ordentlig farvel, noe jeg trodde jeg ikke trengte å gi dere. Lysten til å ta bilder og skrive har sunket veldig, men jeg kjenner det begynner å bygge seg opp igjen nå. Det har skjedd utrolig mye siden sist gang jeg blogget. Jeg er blond igjen (dere får se bilder lengre ned), jeg har fått flere venner, jeg har opplevd mer, jeg er russ(!) og jeg har nesten ikke et sosialt liv lengre. Dette styrer jeg helt selv, så ikke syns synd på meg! Og for dere som lurer på om jeg fremdeles er sammen med Lasse, så er jeg det. Er ikke barebare å slå opp med puslebiten sin. Men det som er den største nyheten av alle, er at vi har funnet en leilighet sammen. Hvor vi skal bo. Sammen. I Mo i Rana. Dette er helt hysterisk spennende og jeg kjenner jeg gleder meg som et lite barn. Det å kunne få flytte inn med puslebiten sin så raskt når man kun er snart 18 år gammel, er ganske stort. Da har vi plutselig ikke et avstandsforhold lengre. Da er vi samboere. ♥

Her ser dere at jeg har blitt blond igjen. Ikkeno tull! Er faktisk Lasse som har bleika det. 2 ganger. Kjenner det begynner å bli litt slitt. Og ja! Så har jeg jo klipt meg. Det ser dere vel? Jeg har ikke vært korthåret og blond så veldig lenge, men jeg er ganske vant med det allerede.. derfor glemmer jeg hele tiden at for andre kan det være ganske nytt og unormalt. Yees.

Ellers har det ikke skjedd så mye. Ikke som jeg kommer på... Nesten alle vennene mine er blitt 18 år. Og 19. Og 20... La oss bare si det sånn at nesten alle er eldre enn meg for tiden. Men snart kan jeg også kjøpe flaxlodd! Just watch me! 

Forresten, holdt nesten på å glemme the biggest announcement. Grunnen til tittelen på dette innlegget er at dere ikke trenger å miste håpet. Jeg kommer tilbake. Kanskje ikke på denne bloggen, men hvertfall på en blogg ;D Jeg tenkte jeg skulle begynne når sommerferien starter, slik at dere kan se når Lasse og jeg flytter inn og hvordan vi takler det sammen. Jeg tror det kan bli veldig spennende, og hvis jeg faktisk klarer å gjøre det blir det gøy å se om dere også syns det er spennende! Jeg har også håpet oppe :)

Men da takker jeg for meg atter en gang og så ses vi om ikke så alt for lenge! Ha en suuuuper helg! 

Jeg er litt lei..

Hallo! Jada, jeg lever enda. Utrolig nok. Jeg kom tilbake fra Mo i går kveld, noe som var både godt og vondt. Kanskje mest vondt, siden jeg ikke får se Lasse på 3 uker. Men jeg håper tiden går fort, så forhåpentligvis klarer jeg meg. Uansett, har ikke gjort noe veldig mye når jeg var der. Møtte Amanda igjen, noe som var utrolig koselig. Jeg har ikke vært med henne på leeenge, så det var godt å kunne sitte å flire sammen og mimre tilbake. Ellers var jeg med Lasse eller hos søstra mi. Ikke noen svære greier, men utrolig koselig å se dem igjen. Slenger forresten bare med noen arkivbilder for jeg har ikke tatt noen nye.

Men som dere ser på tittelen, så er jeg litt lei. Lei av ting som kunne vært annerledes, lei av å begynne på skolen igjen, lei av å vente flere uker for hver gang jeg får se Lasse, lei av at pappa skal ha det vondt, lei av å stresse, lei av å blogge, og spesielt lei av at den jævla statistikken ikke funker. Det er faktisk litt av grunnen til at jeg skriver dette innlegget, for å se om statistikken funker. Praise the lord, isåfall. Det er nok også grunnen til at jeg ikke har blogget noe særlig. Når man har blogg har man jo lyst til å se hvor mange som ser på bloggen, ikke sant? Er jo ikke noe artig å blogge fjorten ganger per dag og ikke vite om man har 20 eller 200 lesere. 

Nå har jeg ikke så mye mer å si. Jeg er bare lei, hvis dere skjønner hva jeg mener. Lei av å alltid ha noe å tenke på, aldri kunne slappe av ordentlig. Sånn har det vært for meg hele sommerferien, noe jeg egentlig ikke hadde trodd. Jeg gledet meg til sommerferien i et år, fordi jeg hadde et håp om å endelig kunne slappe av og leve i nuet. Neida. Nå er det én dag igjen til skolen, så blir nok ikke mye avslapping på meg. Men men. Jeg håper uansett at dere har hatt en utrolig avslappende sommer og får et fint skoleår :) Vi snakkes vel snart, forhåpentligvis om noen dager. Vi får se hva som skjer. Ha en fin kveld videre! 

Ting dere kanskje ikke visste om meg

Hei og hallo! Jeg har ikke egentlig noe veldig spennende å blogge om for tiden, så jeg tenkte at jeg rett og slett bare kunne fortelle dere ting dere kanskje ikke visste fra før av. Forresten, bildene som blir brukt i dette innlegget er kun arkivbilder. Gidder rett og slett ikke ta nye. #Giddalaus

♥ Nummer 1 - Jeg har kun hatt 2 ordentlige kjærester i hele mitt liv. Jeg vet at dette ikke er så stort akkurat, men jeg vet at det er noen folk som kjenner meg som tror at jeg har vært sammen med mange flere enn jeg faktisk har. Har selvfølgelig vært en del tulleforhold som har vart i noen dager, men jeg vil ikke si at de tells som et forhold. Det forholdet jeg er i nå (med Lasse) er da mitt andre forhold. Dette regner jeg ikke som et tulleforhold i det hele tatt, for denne gutten har jeg et ønske om å bygge en fremtid med. Han betyr utrolig mye for meg og selv om vi ikke har vært sammen kjempelenge, kjenner jeg at dette kommer til å vare. Han er en gutt jeg vet mange gjerne skulle fått kloa i, og det skjønner jeg så sabla godt. Han tar forholdet vårt akkurat like seriøst som meg og dermed vet jeg at vi kommer til å holde sammen lenge. Den gutten der er et unikum.

 Nummer 2 - Jeg blir veldig lett avhengig av ting. Dette har dere vel kanskje skjønt. Jeg har snust før, jeg har røyket og jeg snuser igjen nå. Jeg bruker Carmex ca. hvert tiende minutt og drikker så mye Cola at man skulle tro jeg burde veie 200kilo. Håndkrem har jeg også blitt rimelig hekta på, rett og slett fordi jeg har veldig tørre hender for tiden. Akkurat nå kommer jeg ikke på så mye mer jeg er avhengig av, men det hadde vært mye bedre om jeg ikke var avhengig av noe. Lasse er vel den eneste jeg faktisk vil være avhengig av, men alt det andre kunne vel egentlig bare forsvunnet. (Ikke det at jeg har prøvd noe særlig å slutte, men..)

 Nummer 3 - Jeg har 3 utskrevne kladdebøker. Jeg elsker å skrive, tegne, doodle og å være kreativ. I disse bøkene står det alt fra navn og tegninger til historier og huskelister. Jeg skal prøve så godt jeg kan å ta vare på dem så lenge som mulig, for jeg tror det hadde vært utrolig morsomt å finne dem igjen når jeg er 40. Det er utrolig mange minner i de bøkene. Både gode, vonde og helt idiotiske. 

 Nummer 4 - Jeg hater elger. Disse dyrene er helt grusomme i mitt hode. Hvorfor det har blitt sånn, aner jeg ikke, men jeg liker dem bare ikke i det hele tatt. De er store, skumle, stygge og kan være rimelig dumme til tider. De tror bare at de eier veien og at de selv kan bestemme når de skal gå over. "Oi, der kommer det en bil. Jaja, jeg er en jævla elg som bestemmer alt så jeg går over veien uansett. Hvis den kjører på meg er det deres problem". Åååååhhhh.

 Nummer 5 - Jeg liker ikke å gå på kino. Jeg aner virkelig ikke hvorfor. Jeg kan selvfølgelig gjøre det av og til, men da er det som oftest fordi det er en film jeg ikke kan vente med å se, eller så gjør jeg det bare fordi det er spesielle personer som vil ha meg med. Filmer derimot, er jeg veldig glad i. Jeg har sett hundrevis av filmer gjennom mitt 17årige liv, og flere skal det bli. Det er bare det at jeg liker å se dem i fred og ro, og ikke sammen med mange andre folk. Jeg vil liksom ta meg en dopause uten å måtte gå glipp av 10 minutter av filmen. 

 Nummer 6 - Jeg er veeeldig overtroisk. Jeg tror på utrolig mye forskjellig. Spøkelser, Gud, flaks, mirakler, synske personer, reinkarnasjon, horoskop... you name it! Listen er lang. Jeg er åpen for det meste. Jeg har bedt flere ganger, jeg leser horoskop ganske ofte og forestiller meg at jeg hører spøkelser alt for ofte. Om noe av dette fins eller er sant, det vet jeg ikke, men det er ingen lov som sier at jeg ikke har lov til å tro.


 Nummer 7 - Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre etter videregående. Dette med fotografi aner jeg ikke om kommer til å slå an for meg. Grunnen til at jeg er på Medier & Kommunikasjon er bare for artig, egentlig. Hva jeg skal gjøre etter videregående har jeg egentlig ingen anelse om. Skal jeg få meg jobb? Skal jeg gå på høyskole? Skal jeg blir narkotikamisbruker? Jeg har ingen idé. Jeg håper egentlig bare at det løser seg for meg og at jeg ikke blir arbeidsløs hele livet.

 Nummer 8 - Fotografering og photoshop er det beste jeg vet. Dere har jo sikkert forstått at jeg er veldig glad i å ta bilder og å redigere, men jeg tror ikke dere skjønner hvor høyt jeg faktisk elsker det. Det beste jeg vet er å ha bilder å redigere eller ha idéer til noe jeg kan lage. Å være kreativ er så utrolig viktig for meg, for om jeg ikke hadde vært kreativ, hadde jeg ikke vært personen jeg er i dag. Jeg elsker å uttrykke meg selv, vise hva jeg kan og bare prøve mitt beste. Photoshop er rett og slett et fantastisk program. 

 Nummer 9 - Lykketallet/favorittallet mitt er 9. Det har det vært siden jeg var 9 år gammel. I noen år før det hadde jeg en avtale med meg selv å ha alderen min som lykketall. Når jeg fylte 9 år, tegnet jeg tallet overalt, fant ut at jeg hadde mer flaks når jeg brukte tallet 9 i loddtrekninger osv. og tallet bare ble mitt tall. Så det vil si at i 8 år har 9 vært mitt lykketall, og det kommer det alltid til å være. 

Det var 9 rare faktaer om meg. Ha en flott dag videre og nyt resten av sommerferien. :)

"Nei jeg blir ikke 13, jeg blir 17"

Har en god del av livet mitt hørt at jeg ser mye yngre ut enn det jeg egentlig er. Før plaget det meg litt, men nå tar jeg det bare som et kompliment. Mesteparten som sier jeg ser yngre ut, er faktisk yngre enn meg, noe jeg syns er litt morsomt. Hvis de tror jeg er yngre enn dem, sier jeg bare "Jeg er faktisk eldre enn deg". De blir selvfølgelig litt sjokkert, men pytt pytt, det får de bare finne seg i. Men du kan jo ærlig svare meg på et spørsmål; Syns du jeg ser ut som jeg er 17 år? ;-)

Men 17 år gammel ble jeg i dag. Eller, jeg kom vel ikke til verden før klokken 7 på kvelden, så er egentlig ikke født enda. Jaja, shit happens. For å snakke om dagen min, har den vært både koselig og stressende. Har ikke vært så mye bursdagsgreier, har mest bare vært rydding, vasking og ordnet meg. Lasse kommer jo i kveld! Må prøve å se litt fin ut samtidig som jeg prøver å gi et litt bedre inntrykk av rommet mitt. Keyword: svinesti. But not anymore! Har vært effektiv og er endelig ferdig med alt som trengs. Hurra!

Så alt jeg venter på nå, er at klokka skal bli 9. Da kommer endelig min kjære tilbake igjen, og jeg vet ingenting som hadde vært bedre enn det akkurat nå. Skal bli så utrolig godt å ha han ved siden av meg de neste 2 ukene. Det er bedre enn noen annen bursdagsgave!♥

Ha en fortreffelig dag!

A week out of the ordinary

Og deeer var jeg tilbake igjen. Dere som har lest bloggen min denne uka har vel kanskje krysset ut av bloggen min som spørsmålstegn fordi jeg ikke har fortalt om hva som har foregått. For å gjøre en lang historie kort, kan jeg si at pappa har vært syk. Veldig syk. Forrige tirsdag dro han til sykehuset for å bli sjekket i hodet, ettersom han har hatt veldig vondt og ikke har klart å fokusere noe særlig. De fortalte han at han hadde store blødninger i hodet og måtte sendes rett til sykehuset i Tromsø. Han hadde 3% sjanse for å overleve. Dette fikk jeg heldigvis vite i ettertid. Derfor har jeg vært på Mo i ei uke.

Han er heldigvis helt frisk nå, og det er et mirakel at han overlevde og allerede er på beina. Det er slike ting som får en til å sette pris på livet og jeg er så utrolig takknemlig for at han fortsatt er her sammen med meg. Men nå er det nok depping! Jeg har hatt det utrolig bra på Mo. Jeg fikk møte familien igjen, tilbringe tid med Lasse og møte nye mennesker. Det kom heldigvis ikke bare vonde ting ut av denne opplevelsen :') 

Appreciate life

Ting skjer, ting tar tid

Hallo! Overskriften var kanskje litt depressiv. I alle fall i mitt hode. Akkurat nå skjer det ting jeg ikke hadde forutsett i det hele tatt, og livet mitt er ganske snudd på hodet. Det er selvfølgelig ikke noe dere trenger å bry dere så mye med, jeg bare sier det fordi det sikkert ikke blir så mye blogging. Jeg hadde egentlig planlagt å blogge ganske mye fremover, men det ble litt endringer i planene. Tror jeg snart drar til Mo i Rana, og da blir det minimalt med blogging. Jeg håper virkelig dere er på min side, og at jeg ikke trenger å få dårlig samvittighet fordi jeg ikke blogger noe særlig. 

Uansett, så har jeg noen bilder jeg tok dagen før Lasse dro. Tenkte jeg bare skulle legge dem ut så innlegget ikke ser så kjedelig ut. 

Håper dere har en litt roligere og finere dag enn jeg. Jeg krysser fingrene for at dette skal gå bra, og at alt ordner seg. Med tid og stunder, kanskje jeg forteller hva som skjer. Men foreløpig vil jeg ikke dele det med hele verden. Håper dere forstår. Ha en fin dag!

Hva har jeg gjort i det siste?

God kveld! I dette innlegget har jeg vel egentlig bare tenkt å ramse opp hva jeg har gjort i det siste. Har tatt bilder fra iPhone'n min og laget en liten collage slik at dere får se hvor merkelig og fint livet mitt faktisk er. Er nok bildene jeg har på mac'en og på iPhone'n som gjør at jeg forstår hvor bra livet mitt er til tider. Haha, dere får se selv!

Såå, hvor skal jeg begynne? Jo, har vel først og fremst funnet ut at Miley Cyrus er kvinnen i mitt liv. No doubts. Har møtt nye folk som jeg hatt mye morsomt med, men har hatt minst like mange artige øyeblikk med noen av mine ikke fullt så nye venner! Jeg har kjøpt meg nye ting, jeg har vært I Trøndelag, jeg har vært i Mo i Rana og vært litt ute på fest i ny og ne. Har fått mange gode latterkramper og ting jeg aldri kommer til å glemme. Jeg har kjedet meg veldig til tider, og det eneste man kan gjøre da er å se gjennom facebook og tumblr for å finne bilder. Benedikte og jeg har gjort kjæresten hennes om til ei jente (Fra Joakim til Josefine), slik at Benedikte ble lesbisk i noen minutter. Ellers har jeg hatt det utrolig koselig og tatt mange selfies! Og sett på serier da. Selvfølgelig.

Og hvis du ser et bilde av deg selv her som du helst vil jeg skal fjerne, så er det bare å si fra asap slik at jeg kan fjerne det så fort som mulig :-)

Håper dagen deres har vært utrolig hyggelig og at dere får sove godt i natt. Akkurat nå skal jeg egentlig bare gå på netflix og se på Alphas (dritbra serie), og deretter legge meg ned i min nyoppredde seng og sove godt! Haha, ha en fortsatt fin kveld!

Skole skole skole, litt fritid og ny reflektor

Okey, jeg løy kanskje litt. Jeg har fått masse fritid! Skolen hittil er faktisk helt underbar. Det må jeg si dere, vi har fått fri ca. klokken 12.00 og 13.00 hver dag hittil. I morgen skal vi på tur klokken 10.00 og er ferdig 13.00. 3 timer skole, du! Det er bra saker! Haha, nå skal jeg slutte å skryte av skolen. Tror ikke det kommer til å bli sånn når vi faktisk "begynner". Det er bare disse 2 ukene hvor vi skal bli kjent og komme oss til rette. Da begynner alvoret. Kjenner jeg gruer meg litt, men gleder meg samtidig!

Uansett, dere har sikkert merket at jeg ikke har blogget på noen dager. Hver dag etter skolen har vært ferdig, har jeg dratt rett til Svolvær. Ikke i dag, siden pappa sa jeg burde være litt hjemme også. I morgen er det full rulle igjen, da skal jeg til Svolvær igjen. Meeen tilbake til faktum; Jeg kommer ikke til å blogge så mye som jeg bruker. Skolen tar tid og jeg må samtidig finne tid til venner. Derfor er ikke bloggen førsteprioritet. Håper virkelig dere forstår og at dere er tålmodige. Skal jo ikke slutte å blogge helt ;-)

Som dere ser har jeg fått meg reflektor. Den er myyye større enn jeg trodde. Jeg tok noen med/uten bilder, men bildene uten ble ikke så bra. I fremtiden, når jeg skal ta portretter, kan dere bare sammenligne de nye og de gamle bildene. 

Reflektoren gjorde ikke så veldig stor nytte innendørs mens det regnet, så brukte den bare som bakgrunn. Men jeg vet at bildene kommer til å bli mye bedre når jeg setter meg inn i det, kan ikke vente!

Og så har jeg fått meg en kjempefin skrivebok (pluss mye annet) til å ha på skolen. Den er så fancy og fin, så jeg måtte jo ha den. Men annet enn det, så har ikke jeg mer å snakke om. Blir nok noen dager til jeg legger ut et nytt innlegg (annet enn sang-videoen som kommer snart), så vær så snill ikke bli utålmodige, jeg må bare finne tid! Uansett, ha en flott kveld!

10 ting jeg er glad for at jeg har

Denne kjolen fra en butikk i 2. etasjen på Amfi i Steinkjer

Macbook Pro

Iphone 4s

Høytalere og bass på 200W

Canon Eos 60D

Spotify Premium

Medlemskap på Stamina Hot

Maaange gode venner og familie som jeg er så glad i ♥

Blondt hår

De 2 siste bøkene i favorittserien min

Det er da de 10 tingene jeg setter mest pris på at jeg har. Var vanskelig å sette 10 ting øverst på lista, for det er så masse jeg setter pris på at jeg har! Utenom det, så er det ikke så mye å skrive. I går lagde jeg en video hvor jeg viser alle kjolene mine, og den kommer mest sannsynlig i dag eller i morgen. Men man kan vel aldri være helt sikker når det gjelder meg? ;-) Uansett, Katrine kommer snart, så skal prøve å få videoen redigert ferdig før hun kommer! Håper du får en fin dag videre :-)

"It's unbelievable how much you can change"

God kveld! Dette blir siste blogginnlegget i dag, kanskje for i morgen også. Siden jeg drar til Mo i morgen, blir det mye styr i kveld, i morgen tidlig, og sikkert resten av dagen. For alt jeg vet har Ane Mathea kanskje planlagt at vi skal på fest! Gud vet! Har pakket mesteparten da, har bare toalettsakene og mac'en igjen. Er såvidt jeg får igjen kofferten siden jeg har shoppet så mye. Hadde det ikke vært for mamma, hadde jeg aldri fått igjen den kofferten.

 

Tenkte jeg bare skulle vise dere noen bilder fra da jeg var lita. Har aldri syns at det ligner på meg, kunne vært hvem som helst andre. Ser noen av dere noen likheter? Vel, hvis dere kan det, kan dere se noe jeg ikke kan se! Det er utrolig hvor mye man kan forandre seg på 10 år... Selv om det kanskje ikke er så rart? Uansett, nå skal jeg spørre mamma om vi skal spille kort. Haha, det er liksom en normal ting vi alltid gjør når jeg er her. Ha en fin kveld videre :-)

Lovlig blond

Da har jeg da blitt enda blondere (og enda dummere)! Haha, neida, for å være ærlig syns jeg det blir helt feil å dømme noen for hårfargen sin. Det er så mange smarte folk i verden, og jeg er 100% sikker på at mange av dem er blonde! Ikke alle, kanskje ikke halvparten, men det er noen. Håret har jo ingenting å si for kunnskap og klokhet. Det du har i hjernen går ikke inn i håret, for å si det sånn.

Ble så fornøyd, elsker når det er sånn lyyyyst blondt! Etterveksten er jo også borte nå, så jeg er ultrafornøyd! Hva syns dere? Håper dere har en fin kveld videre :-)

Media og Kommunikasjon på meg!

Yes! Da har vi fått vite hvilke skoler vi har kommet inn på, og akkurat slik som jeg ønsket, kom jeg inn på Media og Kommunikasjon! Er så utrolig glad for at jeg kom inn, jeg føler det er den eneste skolen for meg. Hadde jeg ikke kommet inn der, hadde jeg vært langt fra fornøyd, for jeg takler ikke slike "vanlige" skoler, hvis dere skjønner?

Mamma ble så glad på mine vegne, for ikke å snakke om pappa! Han fikk tårer i øynene og begynte å snakke et rart språk som jeg tror kalles "Gledes-språket". Haha, det er så koselig å høre på når noen er stolte over deg og blir så glad på dine vegne. Alexander visste tydeligvis at jeg kom inn, for han er nemlig synsk. Neida, jeg tuller, men han sa ikke gratulerer, han sa bare "jeg visste det". Han hadde jo rett da! Så jeg håper at dere som søkte på skoler kom inn på det dere håpet på, og at dere har en fiiin kveld videre!♥

En tårevåt avskjed

Ja i dag var en tårevåt dag. Eller kveld. Siden jeg skal til mamma på fredag (som er i Trøndelag) og Alexander drar på hytta i morgen, får jeg ikke sett han mer før jeg drar. Derfor snakket vi om det hele tiden mens jeg var hos han og begynte å gråte i kor. Dere skulle sett trynet mitt når jeg sa hade og tok på han for siste gang på ca. 3 uker. Det så ut som det akkurat hadde vært et jævlig regnvær i ansiktet mitt. Vi er så vant med å se hverandre stort sett annenhver dag, så 3 uker er veldig lenge for oss. 


Knappen ville av og til ikke funke, så jeg måtte trykke 178547 jævla ganger for at den endelig skulle ta bilde.

Han er langt fra fotogen, så var heldig å få han med på noen bilder. Måtte ha noen bilder som jeg kan bruke som bakgrunnsbilde på diverse ting, slik at jeg kan se han♥ Elsker han så høyt at jeg ve tikke hvor jeg skal gjøre av meg. Og det er bevist med hvor mange liter vann jeg har grått. Har du en kjæreste du ikke klarer å holde deg unna? Eller en crush du alltid vil se? Ha en kveld videre♥

Om meg

Nå tenkte jeg å skrive om meg, slik at det faktisk kommer opp noe når noen trykker på "om meg"-knappen. Vel, hvor skal jeg begynne? Jeg er en jente som ble født 11. Juli 1997 i Bodø. Før jeg ble født var det meningen at jeg skulle hete Silje. Pappa fikk en åpenbaring, og sa "nei, hun skal hete Rose". Vi har bodd i Lofoten i alle år, et sted jeg er glad jeg vokste opp. Det er så utrolig fin natur her og det er nydelig å våkne opp her. Siden jeg bor på Kleppstad, som er litt utenfor alt sammen, gikk jeg på Sydal Skole. Der var det både barnehage, barneskole og ungdomsskole. Jeg gikk på alle 3. Det er den beste skolen jeg vet om, for jeg vet hvor annerledes de har det på andre skoler. Alle er venner, mobbefritt og lite. Akkurat sånn som jeg liker det.

Jeg er en veldig rar jente. Det er ikke så veldig mange som egentlig forstår seg på meg, men jeg er bare på mitt rareste med mine aller nærmeste. Jeg lan være både normal og rar, men som oftest holder jeg meg på en blanding av de 2. Jeg får veldig fort nye venner og er flink til å ta vare på de jeg har. Derfor er jeg mye med venner fra alle mulige steder. Jeg oppholder meg mye i Mo i Rana også, fordi jeg har masse venner og familie der. Hvis det er en plass jeg skulle bodd istedenfor Lofoten, så ville det nok blitt Mo i Rana. Ellers er jeg lav (ca. 1.58), får fort kjendisforelskelser, kan fort bli en dramaqueen, ler veldig mye og har den rareste latteren. Og så blir jeg veldig fort avhengig av ting. Cola, snus og carmex er vel det som står øvert på listen. 

Annet enn det er jeg veldig glad i dyr. Har hatt både hund og katt hele livet mitt, og det kommer jeg mest sannsynlig alltid til å ha. Akkurat nå har jeg en spansk løshund som heter Sita, og 2 katter som heter Figaro og Ruby (men vi kaller henne lillepus). Når jeg blir eldre og skal bo for meg selv, har jeg veldig lyst på en Sankt bernhardshund og en Schäfer. Kanskje en liten hund også, hvis det er plass. Derfor er jeg veldig mot dyreopptrett, klær av pels, prøve sminke på dyr og alt annet som får dyr til å lide. Dyr er noe av det som har gjort at jeg er slik som jeg er i dag, og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten. Hvis jeg skulle ha valgt et favorittdyr av alle i hele verden, hadde det helt klart blitt ulv. De er så fine!

Hvis jeg skal fortelle litt om mine beste venner, så blir det nok mye å fortelle. Derfor skal jeg prøve å holde det kort. Jeg vil si at mine beste venner er Katrine, Amanda og Alexander (har en kjæresten min også). Dette er personer jeg kan snakke med om alt og som kjenner meg fra topp til tå, inn og ut. Dette er personer jeg kan være 100% meg selv sammen med og være så rar jeg bare vil. De kan få meg i latterkrampe etter et halvt sekund, og vet akkurat hvordan de kan få meg glad igjen hvis jeg er sur. Det er én person til som jeg setter veldig nært, siden hun og jeg har mye til felles når det gjelder hobby. Det må nok være selveste Maiken. Hun får meg alltid til å le, vi kan gjøre crazy shit sammen og vi kan ta superfine bilder. 

Noe som de fleste sikker vet, så er jeg utrolig glad i å ta bilder. I konfirmasjonstiden i 2012 fikk jeg mitt første speilrefleks som heter Canon Eos 60D. Det har jeg klart å utforske mye, men er sikkert enda mer jeg ikke vet om det enda. Som tidlig bursdagsgave fra pappa i 2013, fikk jeg et nytt objektiv. Det var da EF 50mm 1.8 ll. Derfor har jeg hittil bare to objektiv, som er det vanlige som er "startobjektivet" på de fleste kamera og det jeg fikk i bursdagsgave. Det kommer nok fler med tiden!

Før jeg fikk speilrefleks tok jeg også mye bilder med et annet kamera som ikke var så utrolig bra. Jeg kan si at i kanskje... 2 år har jeg vært opptatt av foto. Jeg har blitt bedre og bedre for hver dag som går, og håper jeg blir mye bedre med tiden! Litt før jeg fikk 60D begynte jeg å leke litt med photoshop. Jeg kjøpte meg Photoshop elements 9 og ble en kløpper på det. Etter å ha instalert det på forskjellige datamaskiner, hadde jeg ikke nok til å ha det på macbook pro-en jeg har nå. Jeg klarte meg ikke uten photoshop, så jeg lastet det ned fra Thepiratebay.com. Jeg hadde fått med meg at det eksisterte 2 forskjellige "typer" photoshop, hvor det ene ble kalt Elements og det andre ble kalt CS. Jeg fant ut etter en liten stund at CS var det som var best. Derfor lastet jeg ned Photoshop CS5, og det bruker jeg enda. 

I tilegg til at jeg er veldig glad i å ta bilder, er jeg også utrolig fotogen. Det har jeg alltid vært. Derfor spør jeg fort hvis jeg har besøk om vi skal ta bilder sammen eller av hverandre. Dere kan fort se at jeg er fotogen ved  å se på bloggen min... Hihi.

Ellers er det vel ikke så mye mer å si om meg? Kan jo til slutt linke til bloggene jeg leser mest, som da er disse: Tcmn - Maren - Caroline Maria - Whoot - Marielle - Eirin - Julia - Megapixlar. Dere vil fort se at det stort sett bare er fotoblogger ;-) Hvis det er noe annet dere lurer på eller om det er andre blogger jeg vil anbefale, så er det bare å si fra! Jeg er lett å få tak i, uansett om det er på blogg.no, epost eller facebook :-) Ha en utrolig fin dag videre!

Videregående neste!

Jeg har ikke helt fått det inn i hodet enda at jeg aldri kommer til å gå på Sydal Skole igjen... Jeg vet at vi er ferdig, men jeg føler enda ikke at noe er annerledes. Kommer nok til å kjenne det ganske kraftig når jeg begynner på videregående, for da blir skoledagene helt annerledes. Jeg må ta buss i motsatt retning, jeg må stå opp tidligere, gå på skole med eldre folk, osv... Vet ikke hvordan jeg kommer til å takle det i begynnelsen, men håper på at det går greit!

De 10 årene jeg har gått på skolen, har vært helt fantastiske. Stort sett mobbefritt, glade dager og ikke fult så slitsomme arbeidsuker. Det er egentlig litt dumt, for det kommer nok til å bli mye mer stressende når jeg begynner på videregående. Jaja, vi lever med det!

Alt ordner seg for snille piker, ikke sant? ;-) Tror det skal gå bare bra, så lenge man tenker positivt! I kveld skal vi forresten en siste gang på skolen for å grille og ha det morsomt sammen med de andre i klassen, lærerne og flere i bygda. Og ja! Forresten, her er dekselet jeg kjøpte til Alex:

Ha en flott dag videre!

Loosing weight is the best feeling you could ever have

Mange jenter skulle bare drømme om å miste vekt for å se bra ut i bikini og få komplimenter av gutter. Mange jenter spiser mye og prøver hardt å ikke spise mye, men klarer ikke gjennomføre det. Jeg spiste mye. Jeg var overvektig. Jeg fikk ingen av guttene jeg ville ha. Jeg følte ikke jeg hadde noen ting. Helt til alt endret seg.

Jeg har mange venninner som hele tiden sier de er for tjukke og ikke ser bra ut, selv om de både er tynne eller litt runde. De tynne som sa det, ga meg alltid et lite sjokk. At noen som ser så bra ut kan se noe slikt på seg selv? Jeg mener ikke at det ser ut som at alle de tynne jentene som har sagt det, kan nærme seg anoreksia eller lignende, de sier det sikkert bare for å få oppmerksomhet, men alikevel gir det alle jenter som faktisk er overvektige dårlig selvbilde. 

Jeg var overvektig. Jeg visste det, for jeg var ikke høy, lavere enn alle de andre jentene i klassen, og jeg visste at alle veide mindre enn meg. Jeg var 155 cm høy og veide 65-66 kilo. Det er ikke særlig normalt, og det er jeg fult klar over selv. Jeg prøvde å gå ned i vekt, og ble glad bare jeg kom ned på 64. Jeg spiste mye og satt og latet meg i sofaen hele dagen. Det var én ting som endret det. Dere lurer kanskje på hva det var? Jo det skal jeg si dere, det var snusen.

Når jeg begynte å snuse, som var sent i fjor, merket jeg at vekten min gikk et par kilo ned. Jeg ble kjempeglad og klarte ikke la være å smile. Jeg hadde ingen anelse om at det var snusen. Etter hvert begynte jeg å spise mindre, for magen min tok snusen som mat. Når det gikk et par måneder, og det nærmet seg jul, var jeg nede i 58 kilo. Jeg hadde en misstanke om at snusen lå bak alt dette. Noen uker senere var jeg 55 kilo. Jeg hadde gått ned 10 kilo på noen måneder der jeg bare lå i sofaen.

Dette betyr ikke at dere skal begynne å snuse, jeg bare forteller hvordan jeg klarte det. Det fins så mange måter å gå ned i vekt på, trene, spise sunt, holde seg aktiv. For meg var ingen av de alternativene noe jeg så på som mulig. Nå har jeg da begynt å trene litt hjemme, bare for å få strammere mage og lår. 

Og jeg skal si dere, det er deilig å være slank! Etter jeg hadde gått ned i vekt, begynte både gutter, jenter og voksne å kommentere og si "Har du gått ned i vekt? Du ser kjempebra ut!" Noen av guttene i klassen sa "Ser ikke Rose så bra ut nå?" Hvor bra var ikke selvtilliten min da? Jo, den var super. Å vite at du selv ser bra ut, og vet at andre syns det og, er den deiligste følelsen jeg noen gang har hatt. Nå som jeg føler meg bra, kan jeg faktisk gjøre ting som dette:

Så jeg sier til dere som vet at dere er overvektige, dere kan klare det! Jeg anbefaler ikke å gjøre det på samme måten som meg, jeg sier at dere kan klare det hvis dere virkelig vil. Jeg ville det så mye, og jeg var så utrolig heldig som ikke trengte å gjøre noe med det selv. Dette var en enkel måte å gjøre det på, men ikke en sunn måte for kroppen.

Akkurat nå ligger jeg på 52,8 kilo, og voksne syns at det er nok nå. Jeg klarer faktisk ikke å bestemme selv hvor mye jeg vil gå ned, det bare kommer av seg selv. Dette er også grunnen til hvorfor jeg ikke prøver å slutte med snus. Jeg er livredd for at hvis jeg slutter, kommer alle kiloene tilbake. Jeg vet det ikke er sikkert at det gjør det, men jeg tør virkelig ikke ta den sjansen. 

Så jeg håper dere fikk et lite innblikk i mitt liv, og hvordan jeg har klart å forandre meg på kort tid. Ha en fortsatt så utrolig fin dag videre!

Rare og dumme ting jeg gjør

Siden jeg ikke kom på annet å gjøre, fant jeg ut at jeg kunne skrive om dumme og rare ting jeg gjør. Bare sånn i tilfelle noen var interesserte. Enjoy!

Snuser

Sutter på huden over knokene

Forteller alle mulige private ting om meg selv til nesten alle

Prøver å få mange likes på profilbildet mitt på facebook (det har jeg merket at mange gjør)

♦ Jeg er voldelig

Det tar veldig lang tid før jeg klarer å si fra om noe jeg virkelig mener (annet enn med mamma og pappa)

Besatt av cola

Raper uansett hvem jeg er med og hvor jeg er

Er ekstremt klengete på de jeg liker, men frekk mot gutter jeg ikke liker

Håper dere ble fornøyd, skal prøve å komme på mer å blogge om. Dette var bare en sånn rask løsning, siden jeg ikke kom på noe spennende. Men jeg skal ta meg i nakken og skrive ned mange forskjellige ting jeg kan blogge om. Gjerne hjelp! Ha en fin dag videre :)

Tentamen, eksamen og resten av helvetet

(Forhåndsskrevet innlegg) 

Når man går i 10. klasse og det begynner å bli vår, starter alt det verste. Tentamen begynner tidlig, og så fort du vet ordet av det, er eksamenen der. Både skriftlig og mutlig. Da er det bare å øveøveøve. Dette er grunnen til at det blir hopp mellom hver gang jeg blogger. Noen dager må jeg øve til tentamen, andre dager ligger jeg og gruer meg, og de andre dagene har jeg faktisk litt tid til å blogge. For å komme inn på en god skole, må man prøve så godt man kan å få gode karakterer. Mitt snitt er ganske midt på treet, kanskje bittelitt over, men da må man bare prøve hardt. 

Mine valg var fra begynnelsen av Studiespesialisering, Media&Kommunikasjon og Helse&Sosial. Etter hvert ombestemte jeg meg og sendte inn en søknad for å switche om på første og andrevalget. Det er MK jeg virkelig vil komme inn på. Det forstår dere sikkert, ettersom at redigering og fotografi er min store lidenskap. Hvis man vil komme inn der, kan man ikke være midt på treet. En kompis av meg kom inn med 4,5 i snitt i fjor, og hvis jeg klarer det, er det kanskje en mulighet for at jeg kommer inn. Og tro meg, mine forhåpninger er lave.

Derfor spør jeg dere om tålmodighet. Jeg kan ikke blogge hver dag, selv om jeg syns det er morsomt. Det tar lang tid for meg å ta bra bilder jeg blir fornøyd med, redigere dem, for så å skrive selve blogginnlegget. Jeg håper virkelig at dere kan forstå dette, spesielt de som går i 10. klasse eller dere som er eldre og har vært gjennom dette selv. Så tusen takk for fremtidig støtte. Og dette innlegget betyr ikke at jeg slutter med blogging for en stund, dette betyr at jeg holder meg på bloggingen jeg gjør nå, ca. noen innlegg annenhver dag. Ha en flott dag!Toppen er fra Gina Tricot, forresten.

Try living on the edge

Hei! Jeg har vært veldig opptatt de siste dagene, spesielt i går. Jeg var i byen med skolen, dro til Maren, så på klubben, og fikk vite noe jeg virkelig ikke ville vite. Noe jeg ble helt knust av. Jeg er enda veldig deppa, jeg klarer ikke la tankene gå over på noe annet. Jeg skal prøve å blogge når jeg har noe å blogge om og jeg har lyst, men ikke bli sint på meg om det kommer flere dagers mellomrom. Jeg trenger bare litt tid på meg for å la det synke inn. Håper dere forstår.

Det første bildet ble tatt i Trøndelag etter jeg akkurat hadde kommet meg av flyet og var på tur hjem til mamma. Det andre bildet ble tatt etter jeg kom hjem fra Syden og passet på kattene og hundene til naboen. Hadde helt glemt at jeg hadde disse bildene, så skal ta å redigere de også en dag. Det fins mange flere der de kommer fra!

Ha en fin dag videre!

Kjærleik

Ja, jeg skal rett og slett snakke om kjærlighet. Så hvis du ikke føler at dette er interessant i det hele tatt, er det bare å trykke på x og finne noe annet å se på. 

Kjærlighet er noe de fleste er på jakt etter. Selvfølgelig er jeg en jente som leter etter noen jeg kan ha det koselig med, le med og gå sminkefri sammen med uten å tenke på å bli dømt. Jeg leter etter noen som liker meg akkurat sånn som jeg er, og som ikke leter etter en perfekt jente som har svære pupper og botox-lepper. Jeg vil bare ha noen som er glad i meg.

Jeg har hatt store problemer i mange år bare for å finne meg noen som virkelig liker meg sånn som jeg er, og som jeg liker tilbake igjen. Før hadde jeg veldig mange gutter i kikerten og var rett og slett desperat etter å finne noen bare for å kunne si at jeg ikke var singel. Jeg er ikke sånn nå lengre, jeg kan av og til bli kjent med en gutt og tenke at han er rett og slett fantastisk, han er akkurat min type. Jeg har noen jeg er ganske keen på nå for tiden, men skal ikke nevne navn. Han jeg tenker på vet helt klart hvem han er. 

Jeg føler ikke jeg er en jente som gutter begynner å like så lett. Jeg har prøvd alt for hardt de siste årene, noe jeg tror har minsket sjansene mine litt. Jeg gikk for ikke så lenge siden ned 8 kilo, bare med tanke på at jeg kanskje kunne få en ordentlig snill gutt. Jeg gikk ikke ned i vekt med vilje, det bare skjedde. Jeg har langt ifra sultet meg selv, selv om jeg ikke spiser like mye fett og godteri som jeg gjorde før. Etter at dette skjedde, har ingenting egentlig forandret seg. 

Jeg er fult klar over hva gutter ser etter, noe jeg har prøvd å endre meg selv etter. De fleste gutter liker ikke jenter som snakker veldig mye eller virker innpåslitende, og det er et stort problem for meg. Når jeg begynner å like noen veldig godt, skriver jeg mye til han og prøver å holde samtalen gående. Jeg vil jo prate med han, men når vi da sier farvel og ser gjennom samtalen, forstår jeg at jeg har vært alt for innpåslitende og snakket alt for mye. Jeg unskylder meg veldig mye for at jeg snakker så mye, og han kan fort si at det ikke gjør noe, men det vet jeg at det gjør.

Noe jeg missliker sterkt, er når gutten virker interessert tilbake, snakker mye med deg, er snill og grei og sender mange hjerter og slikt, og dagen etterpå ditcher han deg og oppfører seg som at du er en komplett idiot. Det er jeg ikke. At han ikke forstår at jeg bryr meg om han? At han velger å oppføre seg slik mot meg, selv om han vet at jeg har følelser for han. Jeg kan ikke tro at folk faktisk gjør sånne ting. Jeg kunne aldri ha gjort noe sånt med en person, jeg er forsiktig og ærlig, og vil virkelig ikke at personen skal bli såret. 

Jeg håper en dag at jeg finner noen som ikke vil være slem mot meg og bare tulle, men noen som forstår hvordan jeg føler det og respekterer det. Det er kanskje vanskelig i denne alderen, og derfor prøver jeg å finne noen som er litt eldre enn meg. Pappa sier at jeg ikke burde prøve meg på noen som er født i 99, 98 eller 97, rett og slett fordi vi jenter blir fortere modne enn gutter. Det kan hende han har rett, men visse gutter kan oppføre seg mer modne enn andre i den alderen. Av og til kan han ta feil og, 96-er og 95-er gutter kan fort bli de som bare er ute etter en ting (dere vet hva) og da er det ikke lett å finne noen. Dette betyr ikke at jeg har tenkt å finne meg en tjueåring, bare noen som er ute etter et ekte forhold.

Jeg trodde han jeg liker respekterte at jeg likte han så godt som jeg gjør og ikke bare er ute etter den ene tingen. Han har vært i lange forhold før, og da tenkte jeg i tilegg til alle de fantastiske tingene han er, at han er helt perfekt for meg. Kanskje jeg tok feil, eller kanskje han bare missliker meg så mye at han velger å være sånn som han er bare mot meg?

Jeg sier ikke at han er en dårlig person, det vet jeg at han ikke er. Jeg vil bare at han skal forstå at jeg fort blir såret når noen gjør sånn mot meg.

Håper ikke dere tar dette som en skikkelig deppe-tekst, jeg vil bare fortelle om hvordan mitt kjærlighetsliv er og hvordan det er i mitt liv. Tusen takk for at du gadd å lese alt det jeg skrev, for dette er en utrolig viktig sak for meg. Jeg føler jeg kan si til dere hvordan ting er for meg, fordi jeg stoler på en måte på dere. Jeg kunne ha skrevet mye mye mer, men hvis det blir noe lengre enn dette, kommer ingen til å lese det, om det i det hele tatt blir det. Tusen takk for at du leste i så fall, og så ser dere meg snart igjen!

// Bildene er hentet fra weheartit.com

Rose Rydning

Rose Rydning

17, Vågan

Rose 1997 ♥ Lofoten ♥ Canon Eos 60D ♥ Photoshop Cs5♥

Kategorier

Arkiv

hits